KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

A’marie girl: Sonja Kvesić

Sjećam se kao da je bilo jučer prvog susreta sa Sonjom Kvesić i oduševljenja njezinom energijom i profesionalnošću, a sjećam se i gotovo svake njezine divne reakcije na neku kreaciju koju sam donijela na naše zajedničko snimanje. Sonja je jedna od dugogodišnjih A’marie suradnica, vizažistica u koju imam stopostotno povjerenje i žena koja jako voli A’marie. Ona je zapravo ultimativna A’marie djevojka – neopterećena, jednostavna i puna dobre energije s kojom vas u sekundi osvoji. Šminka je njezina velika ljubav što se može vidjeti po bogatom portfoliju koji ima, a uz ljubav prema make up-u gaji i ogromnu ljubav prema modi. Malo koja vizažistica ima ovako istančan ukus za modu, pogotovo za modne dodatke na koje je posebno slaba. Nedavno je prošetala Zagrebom u omiljenim komadima iz naše aktualne kolekcije, i sjajno ih je stilizirala svojim chic modnim dodacima.

Osim što smo se odlično zabavile na snimanju na kojem Sonja nosi statement Mon ogrtač, haljine Kasi, Suri i Riu, uspjele smo konačno i malo popričati o njezinim počecima karijere, majčinstvu, omiljenim zagrebačkim adresama, a ne brinite – dotakle smo se naravno i make up tema.

Pravnica koja je završila u make up vodama. Kako je došlo do toga? Kad se dogodila ljubav prema šminkanju?

Karijeru vizažista nikad nisam planirala, no kada prevrtim film unatrag, od malena sam primjećivala žene koje su odskakale svojim stilom, kupovala sam sve moguće časopise na tržištu, proučavala i listala upijajući vizuale… Ženska ljepota u svim mogućim izdanjima meni je zapravo oduvijek fascinacija, a ono čemu gravitiramo nikad nije slučajnost.

Zanimljivo je što te gotovo nikad (osim u večernjim izdanjima ili na nekim bitnim eventima) ne vidim našminkanu. Kako to?

Haha, to je jako točno. Najjednostavniji odgovor bio bi dobra stara floskula u postolara najgore cipelei to je u mom slučaju doista istina… Više uživam šminkati druge. U koroni, noseći maske svaki dan potpuno sam izgubila naviku, svidjela mi se nesputanost, ali pokušavam se vratiti barem 5 minutnom make up-u svako jutro. No moram priznati da ja neizmjerno uživam upravo šminkajući druge, a zadovoljan i ispunjen pogled mojih klijentica i dalje mi je najveći podsjetnik koliko volim ovaj posao.

Kao jedna od naših najboljih make up artistica sigurno imaš proizvode koje obožavaš i koje bi uvijek preporučila. Koji su to?

Rhode glazing milk, Makeup forever anywhere caffeine olovka za usta, Kosas korektor, Rare beauty tekući highlighter i Westman atelier rumenila u sticku.

Osim što genijalno šminkaš, veliki si zaljubljenik u modu, a tu dolazimo i do ljubavi prema A’marie odjeći. Kad se dogodila? Sjećaš li se svog prvog susreta s mojim brendom?

Sjećam se da sam se tek doselila u Zagreb i u centru grada vidjela predivnu ženu u najzanimljivijem oversized sivom kaputu koji sam ikad vidjela… Mislim da je to bila Slavica Josipović, poznata streetstyle fotografkinja, a ja sam joj prišla, udijelila kompliment i zamolila za brand kaputa. Amarie naravno.. 🙂 Otišla sam odmah u dućan, no model je nažalost bio rasprodan. I dalje sanjam taj kaput!

U aktualnoj kolekciji pronašla si nekoliko sjajnih komada koji ti stoje kao saliveni. Kako ih planiraš stilizirati ove sezone?

Svi modeli govore sami za sebe i zato volim Amarie brand. Dani su mi izrazito dinamični, zato volim jednostavnu i lepršavu odjeću koja ne sputava. Najdraže naočale, sat i udobne sandale.

Iz izdvojenog, koji komad bi istaknula kao najdraži?

Savršeno sam se osjećala u crnoj lepršavoj haljini Suri i kratkom pelerina baloneru Mon!

Kako bi najbolje opisala svoj modni stil? Ja te vidim kao klasičarku s nevjerojatno stylish okom za modne dodatke koje bi i sama sve nosila…

Pa hvala ti! Ne doživljavam se kao neku stylish osobu, oblačim se jako jednostavno, nosim stvari koje pristaju mom tijelu, osobnosti i najčešće nemaju veze s trendovima! Uspjela sam kroz godine steći naviku kupovati malo ali kvalitetno, a uvijek će me osvojiti dobar blazer, savršeno skrojen bijeli T-shirt, hlače visokog struka i zanimljive cipele. Od detalja obožavam naušnice, naočale, rajfove i marame.

Koja je tvoja ‘on the go’ kombinacija u koju uskačeš kad moraš biti brza?

Dobre traperice, oversized košulja i najdraže kožne mokasinke!

Što je za tebe pojam ljepote?

Možemo li ju uopće definirati? Drugim riječima, ne znam ni želim li. Upravo u tom nekom osjećajumislim da za mene i leži taj odgovor. Što dirne mene, možda neće drugoga, ali za mene su ljepota sitnice, način na koji promatramo svijet oko sebe, osjećaj koji ostavljamo drugima..

Biti mama i make up artistica. Kako balansiraš posao i malog Tomu?

Biti samohrana mama, uz to i freelance make up artistica bez uigranog radnog vremena – neću lagati, nije nimalo lako, ali težinu zadatka sam prihvatila s neizmjernom snagom i imamo neki svoj mali svijet koji funkcionira. Toma je divno dijete i moj jedini prioritet, a ključ funkcioniranja je dobra organizacija.

Vrijeme za sebe? Imaš li ga i ako ga imaš – kako ga voliš provoditi?

Volim ga provoditi s dragim ljudima. Nemam slobodnog vremena, ali izmislim ga za one koji me podižu, razumiju i nasmijavaju. Imam neku svoju malu kliku, a solo volim popiti dobru kavu, pobjeći na neki beauty tretman ili otići u kino.

5 najdražih zagrebačkih adresa?

Teuta salon i Kaptol generalno, Dežmanova ulica, park Ribnjak, Martićeva i Cmrok.

5 kratkih:

Najdraže cipele koje posjeduješ?  Old Celine Madame čizmice.

Omiljeni ruž za usne? Hourglass Sublime Unreal tekući ruž.

Nakit koji nikad ne skidaš? Zlatna narukvica koju mi je tata poklonio kada sam imala 14 godina.

Grad u koji bi se uvijek vratila? Tokio.

Tvoja najbolja osobina? Zahvalnost.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE